Download
Document met referenties nationaal en internationaal
Inmiddels al meer dan 500.000 SCALEWATCHERS verkocht
Reference BookletV7 JPEG (1).pdf
Adobe Acrobat document 2.9 MB

Geschiedenis

 

Meer dan een eeuw geleden, ontstonden de eerste fysische water behandelingsapparaten in de vorm van een permanente magneet.

De allereerste Scalewatcher werd ontworpen en in het veld getest in 1988, gebruikmakende van een wisselstroom die werd opgebouwd in een spoel gewikkeld om de te behandelen waterleiding.

De frequenties en de amplitudes welke werden gebruikt zijn in de loop der jaren geoptimaliseerd wat resulteerde in een efficiënte technologie voor het voorkomen en verwijderen van mineraal afzettingen in leidingen en/of andere water gerelateerde apparatuur.

Leidingen met een diameter tot 3 meter kunnen nu worden behandeld, zij het staal, roestvrij staal of leidingen van cement.

De doordringbaarheid van magnetische velden is zeer hoog voor ijzer. Daarom zullen praktisch alle veld lijnen door de wand gaan en niet door het water.

Dit vermindert de inductie aanzienlijk. Koperen en plastic pijpen zijn wat dit betreft gunstiger.  Ook de zogenaamde wervelstormen in ijzeren of koperen leidingen kunnen een dempend effect geven.

Door de jaren heen hebben wij de apparatuur aangepast voor het tegengaan van deze effecten. Een andere zorg is het debiet.

Bij een hoog debiet kan de behandelingstijd te kort zijn. Scalewatcher heeft de kennis om dit te tegen te gaan, wat het voor vandaag de dag het beste product  in zijn soort maakt.

Er zijn zowel apparaten voor binnenshuis als buitenshuis beschikbaar en kunnen gemaakt worden volgens iedere beschermingsgraad.

 

Onderzoek

 

De Scalewatcher groep gebruikt een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoeksbureau in Duitsland voor het ondersteunen van onze behandelingsbeweringen en het vinden van uitleg van  positieve neveneffecten, zoals de vermindering van bacteriën algen groei en de vermindering van corrosie.


Voordelen

 

Niet alleen wordt door het stromende behandelde water  mineraal afzetting tegengegaan en verwijderd, veld verslagen maken ook melding van:

 

● Een vermindering van algen groei

● Een vermindering van bacterie groei

● Een vermindering van corrosie Toepassingen van het product zijn ontelbaar:

● Koeltorens/koelers

● Verdampingscondensors

● Waterboilers

● Vlampijp stoomketels

● Pijpleidingen

● Plaat- en buiswarmtewisselaars

● Sproeisystemen in tuinbouw of golf banen en sportvelden

● Zwembaden

● IJsmakers en vele anderen.

 

Het product levert besparingen op water, energie en chemicaliën. Het voegt niets toe aan het water en is daarom milieuvriendelijk. Een terugbetaaltijd van minder dan twee jaar is heel goed mogelijk.