Gezondheid

Hoe gezond is leidingwater ?

 

Kalkaanslag of ketelsteen wordt veroorzaakt door het mineraal CALCIUM (kalk) die in ons leidingwater zit. Het menselijk lichaam  heeft elke dag kalk nodig voor goede gezondheid en normale groei en ontwikkeling.

Calcium geeft stevigheid aan het skelet en het gebit. Een goede calcium- en vitamine D inname vertraagt het proces van botontkalking op latere leeftijd.

Wanneer het noodzakelijk is, (bij te weinig kalk inname) haalt het lichaam hiervoor zelfs calcium uit de botten.

 

Calcium heeft belangrijke functies in het bloed en helpt met: Bloedstolling, spiersamentrekking, regulatie van de hartslag, celdeling, controle van de bloeddruk, geleiding van de zenuwprikkels en is noodzakelijk voor de aanmaak van hormonen en enzymen (spijsvertering en energievoorziening).

 

Zonder calcium ga je dood , vandaar dat onze waterleidingmaatschappijen en wij dit er niet uit halen.

Een te veel aan calcium kan alleen maar als je bv. 50 kg weegt en dan 50 liter water drinkt.

Te veel zout kan leiden tot een calciumtekort omdat het lichaam het overtollig zout kwijt probeert te raken via de urine, tijdens dit proces gaat veel calcium verloren. 

In geteste mineraalwaters werden in een onderzoek resten van pesticiden aangetroffen, in zeer kleine hoeveelheden. Ook kan er in flessen mineraalwater verontreiniging ontstaan : in plastic door bisfenol A, flalaten ( weekmakers) of de kunststof Tritan waarvan nog onbekend is wat de (gezondheids) gevolgen zijn.

Voor leidingwater gelden de strengst mogelijke normen waardoor er geen milieu-hormonen in voorkomen en minder chemische verontreiniging.

Leidingwater is 1000 tot 5000 keer zo goedkoop en niet verpakt en dus geen plastic-flessen-afvalberg. Dus uw keuze wordt gemakkelijk : LEIDINGWATER IS SUPER GEZOND !!!!